Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ ή αλλιώς ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ !

Οι επαναληπτικές εκλογές έρχονται σε λίγες ημέρες. 

Ο ελληνικός λαός έστειλε ξεκάθαρα μηνύματα, που βέβαια ο καθένας τα μεταφράζει ή τα παραφράζει για την ακρίβεια, ανάλογα με τα δικά του συμφέροντα και σκοπιμότητες.

Ένα όμως είναι το σίγουρο. Και αυτό είναι ότι ο δικομματισμός και η περίοδος βασιλείας του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, είναι πλέον παρελθόν. Ο ελληνικός λαός τους ξεβράκωσε και με το πιο κατηγορηματικό τρόπο τους στέλνει στη λήθη της ιστορίας.

Ο Αλέξης, ο Πανούλης και τα άλλα παιδιά έρχονται προκειμένου να σχηματίσουν τα νέα πολιτικά δίπολα. Και σε πρώτη φάση δεν έχουμε παρά να τους ευχηθούμε όπως όλοι καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που θα αναλάβουν, δηλαδή τη "σωτηρία" της πατρίδος.

Όταν λίγες ημέρες μετά θα δούμε το ίδιο γνώριμο σκηνικό (πλέον θα έχουμε και ροζοφρουρούς αλλά και ροζ κουμπάρους και κουμπάρες), όταν θα δούμε τα κοκοράκια να μαλώνουν στο κοινοβούλιο την ίδια στιγμή που κάποιοι από εμάς θα ακολουθούν το δρόμο της ξενιτιάς ή θα φουντάρουν από μπαλκόνια, θα μείνουμε πάλι με το στόμα ανοικτό. Και ίσως τότε αρκετοί από εμάς σκεφτούν αυτά που το Πατριωτικό Μέτωπο  εξακολουθεί να φωνάζει!

Δεν υπάρχει κανένας νέος "σωτήρας" που θα έρθει από τον ουρανό για να μας σώσει. Το πρόβλημα στη χώρα μας δεν είναι το ποιός θα αναλάβει να διαχειριστεί την εξουσία. Είναι βαθύτατο πρόβλημα θεσμών και λειτουργίας της δημοκρατίας μας.

Λύση στα προβλήματα μας, μπορούμε να δώσουμε μόνο ΕΜΕΙΣ !

Νέο Σύνταγμα και Άμεση Δημοκρατία τώρα !

Εώς τότε αδέρφια κουράγιο. Ο καιρός της λευτεριάς είναι πλέον πολύ κοντά.